neděle 28. června 2009

Objevem v tanci je Kateřina Stupecká


Letošní Cenu Sazky za objev v tanci dostala v pátek 26.6. v O2 Areně na závěr mezinárodního festivalu Tanec Praha tanečnice a choreografka Kateřina Stupecká. A to především za svoji sólovou choreografii Da Capo. Cena je dotovaná částkou 400 tisíc korun, za kterou musí vítězka připravit novou taneční inscenaci. Stupeckou nakonec vybrala mezinárodní porota, která se rozhodovala ještě mezi DOT504 (a inscenací 100 Wounded Tears slovensko - řeckého choreografického týmu Jozef Fruček a Linda Kapetanea), Lenkou Bartůňkovou a Dorou Hoštovou (Do světa), souborem 420people (Golden Crock), Adélou Laštovkovou Stodolovou (Malá smrt), souborem Nanohach (Miluj mě) a tanečníkem a choreografem Jiřím Bartovancem (When my mind is rocking, I know it's 7).

Cenu Tanečník / tanečnice roku dotovanou 20 tisíci korunami si odnesla Nataša Novotná ze 420people. Cenu diváků přehlídky Česká taneční platforma získal Karel Vaněk za choreografii Orphans, kterou věnoval své nedávno zemřelé taneční i životní partnerce Evě Černé (společně vystupovali jako Černá & Vaněk Dance). Institut světelného designu předal zvláštní ocenění Tomáši Morávkovi, který popřál hodně štěstí i dalším scénickým "světlonošům".

Ocenění slavnostní večer zvládli. Trochu v něm však plaval Marek Vašut, který předčítaný text viděl na scéně zřejmě poprvé...

Žádné komentáře:

Okomentovat