čtvrtek 21. května 2009

Zlomvaz: Ocenění




Na závěr festivalu divadelních škol Zlomvaz předala v sobotu 16.5. A2 ocenění Čurda do 30 vět Aleně Bazalové z pražské DAMU za roli Panenky v inscenaci Marnotratný syn (inscenace získala také Cenu diváků). Mladá herečka tím dostala možnost nazkoušet a v příští divadelní sezoně na prknech DISKu uvést jednu z divadelních minutek A2.

Divadelní agentura Dilia udělila Cenu Evalda Schorma za původní divadelní hru, dramatizaci nebo překlad. Cenu si odnesla Kateřina Bohadlová. Nominováni ještě byli Braňo Holiček a Milan Šotek.

Cenu předsedy poroty Reflexu Zdeňka Hořínka si do Bratislavy odvezli studenti tamní VŠMU za inscenaci Nemá kocúr večne hody. Čestná uznání porota udělila Andreje Vozárové za roli Matky v inscenaci Nemá kocúr večne hody, Rebece Polákové za roli Dcery ve stejné inscenaci a Anně Schmidtmajerové za roli Iny v Marnotratném synovi. Cenu Reflexu za nejlepší herecký výkon a spolu s ní i finanční odměnou 50 000 korun získal Ondřej Bauer za hlavní roli Broučka v inscenaci Marnotratný syn autora a režiséra Jana Jirků.

Žádné komentáře:

Okomentovat