pondělí 21. února 2011

VIDEO - KAZETY 24. února v Oku

Trio BBNU (Brunclík, Ferenc, Ježek) připravilo výlet do minulosti ne až tak vzdálené, ale díky invazi digitálních médií téměř zapomenuté. Během 80.-tých let zažívaly svůj rozkvět dva analogové formáty, používající pro záznam magnetického pásu a zabalené do plastového obalu, které až na pár fajnšmekrů dnes téměř nikdo nepoužívá a technologicky jsou vlastně na odpis. Řeč je o obrazovém VHS (systém domácího videa) a zvukovém MC (magnetofonová kazeta). Jaké to byly dojemné večery v panelákovém bytě (sešlo se celé patro) při sledování rychlodabovaného Predátora! A kdo by si nevzpoměl na poklad v podobě „dvojčete“ (těch kopií z kopie), a přece novovlní hrdinové hráli jako o život. BBNU prohrabali sklepy, popelnice a bazary a sestavili audio – video systém z VHS rekordérů, walkmanů a tube-televizorů. Kvalita zvuku i obrazu je katastrofální, tak jak se na analog sluší a patří, možná se obšas i zajiskří, nehledě na práci se šumem a s takzvaným obrazem pro slepice (zrnění...). Ve speciální verzi pro BIO OKO zvětší vše: malé televizory na velké plátno, zvuk kazeťáků ze všech stran v pětikanálovém systému. Pocta analogu a magnetu. Přiďte si zavzpomínat 24. 2. v 19:00.


Mrtvá váza


Laurent Craste vytvořil sérii skulptur zobrazujících možnosti, jak zavraždit porcelánovou vázu.

pátek 18. února 2011

Radiohead: Lotus Flower

Skupina Radiohead právě vydává svou další desku (The King of Limbs) a při té příležitosti vypustila videoklip ke skladbě Lotus Flower, kterou zpěvák Thom York celou protančil. Režie Garth Jennings.

čtvrtek 17. února 2011

Hra na Gatsbyho


Zahrajte si na simulátoru Nintenda hru Velký Gatsby podle románu Francise Scotta Fitzgeralda.

pátek 11. února 2011

South by Southwest 11 - sampler


Hudební festival South by Southwest (SXSW) se uskuteční v březnu v texaském Austinu. Vystoupí na něm přes 140 kapel, zpěváků a zpěvaček. Výběr jejich skladeb si můžete stáhnout ve třech mohutných souborech.

John Legend a The Roots: Wake Up! Radio


Jako mixtape si můžete stáhnout album Wake Up!, které zremixoval J. Period a původně natočili John Legend a The Roots.

Erykah Badu: Gone Baby, Don’t Be Long

Flying Lotus tentokrát v roli režiséra klipu ke skladbe Gone Baby, Don’t Be Long Eryky Badu z jejího alba New Ameryka Part Two (Return of the Ankh).

čtvrtek 10. února 2011

Wareho Búnmí


Komiksový tvůrce Chris Ware (Jimmy Corrigan - nejchytřejší kluk na světě) navrhl plakát k filmu Apichatponga Weerasethakula Strýček Búnmí.

pondělí 7. února 2011

Pig Farmer

Režisér Nick Cross natočil krátký animovaný film The Pig Farmer o prasečím farmáři, kterého, díky drogám, přechytračí lišky.

Noah - trailer

Po Wrestlerovi a Černé labuti se dal Darren Aronofski na komiks. Původně scénář k filmu Noah o ekologické apokalypse nakreslil Nico Enrichon.


Frankensteinova armáda - trailer

Nizozemský režisér Richard Raaphorst sestříhal trailer ke svému snímku Frankensteinova armáda. Když už Hitler neví jak dál, zkouší to okultně...

pátek 4. února 2011

Joan As Police Woman: The Magic

Kluci z posilovny v klipu The Magic od Joan As Police Woman. Režie Ben Reed.

středa 2. února 2011

Best Coast: Each and Every Day

Best Coast hrají v The David Letterman show skladbu Each and Every Day z alba Crazy for You.

Černá Mamba - trailer

Kanye West natáčí s Robertem Rodriguezem, Danny Trejem, Brucem Willisem a basketbalistou Kobe Bryantem film Černá Mamba. Pro Nike.