pátek 27. ledna 2012

The Flaming Lips hrají The Beatles

Skupina The Flaming Lips, která bude patřit mezi hlavní taháky letošních Colours of Ostrava předělala skladbu I Want You (She's So Heavy) od The Beatles.

čtvrtek 26. ledna 2012

Nancy Holt a Richard Serra: Boomerang (1974)

Nancy Holt mluví a vzápětí slyší vlastní slova.

pátek 13. ledna 2012

Moonrise Kingdom - trailer

Trailer na další film Wese Andresona nazvaný Moonrise Kingdom.

Tajný život knih

Stop-motion animace na téma "když se zavře knihkupectví".

neděle 8. ledna 2012

Zack Kouns, Alpha Strategy a Federsel ve Finalu

Takřka přesně po roce se do Česka vrací Zack Kouns, americký hudebník, ochotný hrát „kdekoli a všude, také v obchodech s potravinami, ložnicích, koupelnách, uprostřed ulice nebo nahý na soukromém večírku“. Jeho angažovaný, vypjatý, lyrický, a přitom destruktivní, expresivní, a přesto neosobní přístup k hudbě lze přiblížit citací samotného umělce: „Hudba je a měla by zůstat anarchická a revolucionářská. Ne revolucionářská v nějakém základním politickém smyslu, naopak, revolucionářská v mnohem hlubším významu. Měla by být plivancem do ksichtu každému existujícímu řádu, protože ty se prokázaly jako mylné, neefektivní a efemérní... Nesnáším lidi hrající hudbu od srdce. Moje srdce nikdy nic neříká. Jenom s otupělou nevěřícností pozoruje odstrašující spektákl rozkládající se společnosti.“
Na evropském turné nazvaném Následky bouřlivého životního stylu Kounse doprovází kanadský projekt Alpha Strategy používající primitivní oscilátory a zastaralé syntezátory a odkazující k estetice Patricka Millera, k raným nahrávkám SPK a černému humoru Birthday party.
Zahraniční hosty doplní Federsel, sólový projekt Tomáše Procházky (Handa Gote, B4, Radio Royal ad.). Zároveň bude uvedeno nové cd-r Zacka Kounse He disappeared into the forest, yet he remained with us, které v těchto dnech vydává pražský label Blood in the Boat.

Final Club (Příběnická 8, Praha 3), v sobotu 14. 1. od 20.00, Vstup: 120,-




sobota 7. ledna 2012

Nejočekávanější pakistánský film

Waar, který bude mít premiéru 15. února, je sice podle traileru "nejočekávanější film v historii Pakistánu", přesto je, jak se zdá, stále obestřen jistým tajemstvím.

pátek 6. ledna 2012

Pěstujte s Gengelem!

Pokud máte zahradu nebo pole a chtěli byste udělat něco nejen pro radost, ale také pro zachování starých kulturních rostlinných druhů, objednejte si semena z nového katalogu od společnosti Gengel (pojmenované podle staré krajové odrůdy nahého ječmene, která byla na východní Moravě pěstována po staletí generacemi rolníků). Gengel se zaměřuje aktivní záchranu, množení a pěstování starých a zapomenutých užitkových rostlin, rozšiřuje staré odrůdy a informace o nich, úzce spolupracuje při pěstování s malopěstiteli, zahrádkáři, zemědělci. Zároveň tak prosazuje myšlenky ekologického zemědělství a ochrany životního prostředí.

Chcete si vypěstovat plodiny, které měli na zahradě naši předkové? Třeba tabák selský, tuřín, dýni pečárku nebo bob zahradní? Objednávejte na webu, čas máte jen do začátku března!

Pingu Věc

Horor Věc se loni dočkal svého prequelu, teď má i svou Pingu verzi.

úterý 3. ledna 2012

Starořecké tresty

Zahrajte si jednoduchou počítačovou hru Let´s Play: Ancient Greek Punishment, v níž můžete být Sisyfem, Tantalem, Prométheem, Danaovnami nebo Zenónem.

Severokorejský sen

Severokorejský animovaný snímek o tom, co se zdá zdejším dětem, když usnou u matematiky.

Tarantino, Vittorio, Mizoguchi, Coppola

Muzikálová scéna z bollywoodského filmu Chintu Ji s textem postaveným na jménech světových režisérů.